Ses Sistemleri İyileştirme Önerileri

Ses Sistemleri İyileştirme Önerileri

7 Şubat 2021 Pazar

AMAÇ NEDİR ?

Hiç giriş cümlesi aramadan doğrudan konuya gireceğim.

Bu hobideki amacınız nedir ? 

Müzik dinlemek mi ? Cihaz koleksiyonu mu ? Ego tatmini mi ? Çok para harcayabileceğinizi göstermek mi ? Saygı kazanmak mı ? Para kazanmak mı? Bilgiçlik taslamak mı?  Dostlar, arkadaşlar kazanmak mı ? Kaliteli zaman geçirmek mi? Yardımlaşmak mı?  vs vs...

Bunların hepsi olabilir ya da başka bir neden bile olabilir. Ne olduğu ile ilgilenmiyorum. Yani kimin hangi amaçla hobide bulunduğu önemli değil. Sebep ne olursa olsun kök neden sadece ve sadece mutlu olmaktır. İnsan sadece mutlu olmak için bu kadar zaman, emek ve para harcayabilir. 

Ancak burada önemli bir nokta daha var. 

İnsanların birbirine saygı göstermesi bana göre bu hobideki olmazsa olmaz tek kırmızı çizgidir. Seneler önce bu hobiye ara verirken, insanların bu sınırı kolaylıkla aşabildiklerini görmem de karar vermemdeki etkenler arasındaydı. Benim bilgim seninkinden üstündür, benim cihazlarım en iyisidir, benim sistemim seninkini döver tarzından çocukça kavgalar hala her forumda yapılıyor. 

Binlerce pencereli büyük ve çok katlı bir apartman düşünün. Herkes kendi penceresinden manzaraya bakıyor. Kimi zemin kattan, kimi terastan. 50. kattaki ufukta güneşin batışına hakimdir sadece. Orta katlara indiğinde ormanı hissetmeye başlarsın, zemin katta ise artık doğanın sesi  seninle birliktedir. Her katın manzarasının ayrı bir güzelliği vardır. Herkes kendi penceresinden gördüğünü anlatsa, dinleyenler baktıkları büyük resmin eşsizliğini daha net kavrayabilecekken, anlamsız bir "senin manzaran, benim manzaram" tartışmasına dönebilmektedir konu bazı zamanlarda.

Bu hobide sohbetlerde çok sık söylenen bir laflar vardır: "Hifi'de 2x2=4 etmez." ; "Hifi'de tek doğru yoktur." 

Ancak ne hikmetse tartışmalarda bu laflar hatırlanmaz olur. İnsanlar mutlu olmak için yaptıkları bir hobide birbirini kırıp tam tersine mutsuz olurlar. İşin daha da kötüsü yaptıklarının ne kadar abes olduğunun farkında bile olmazlar. 

Benim bu hobideki mutluluk kaynaklarım nedir peki ?  Önem derecesine göre yazıyorum.

 -Müstesna bir konuda zaman geçirme hazzı (Hifi ve Tweak dünyası)

 -Dostluk, arkadaşlıktan, paylaşımdan doğan haz

 -Harcadığım zamanı, emeği, parayı bilgiye dönüştürme hazzı

 -Edindiğim bilgiyi paylaşarak yardımcı olma hazzı

 -Kaliteli müzik dinlemeden doğan haz 

 -Sistemimi yükseltme hazzı

Son 2 madde bu hobiye ilk başladığım yıllarda yegane ve tek maddelerimdi dersem, sanırım mutluluk kaynaklarımın ne derece değiştiğini anlatmış olacağım. Hatta sistemi yükseltme hazzı müzik dinlemenin de çok önündeydi. O yıllarda ne olursa olsun sadece sistemi yükseltmekti hedef. Bunu yaparken de ağırlıklı olarak ses dinlerdim. Ama özünde amaç yine mutlu olmaktı. 

Aynen bugünkü gibi.  

Dolayısı ile bu hobiyi görünürde ne için yaparsak yapalım, işin özü sadece mutlu olmaya dokunduğuna göre, bunu başkasının manzarasını kapatmadan yapalım. Tam tersine o manzarayı güzelleştirmek, katkı sağlamak bizi daha da mutlu edecektir. 

"Hobidaşlık" demek zaten bu demek değil midir ?

Sevgiler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.